این مطلب نتیجه جدیدترین تحقیقات موسسات معتبر پزشکی دنیا در زمینه دیابت است. هندوانه انتخاب خوبی برای افراد مبتلا به دیابت است، اما بسیاری از مردم به اشتباه فکر می کنند که این طور نیست. دلیل آن هم تفاوت بین شاخص گلیسمی و بار گلیسمی است.
شاخص گلیسمی (GI) معیاری برای تاثیر کربوهیدرات بر روی خون است. کربوهیدرات هایی که به سرعت هضم می شوند، گلوکز را به سرعت در جریان خون آزاد می کنند (مانند آن هایی که در نان سفید یافت می شوند) دارای شاخص گلیسمی highGI” بالای 70 هستند. در مقابل کربوهیدرات هایی که به آرامی تجزیه می شوند و گلوکز را به تدریج در جریان خون آزاد می کنند (مانند غلات و حبوبات) دارای شاخص گلیسمی low GI” کمتر از 55 هستند.
بار گلیسمی (GL) یک سیستم رتبه بندی برای اثرات گلیسمی غذاها، بر اساس محتوای کربوهیدرات، اندازه آن ها و شاخص گلیسمی است؛ که شامل محدوده کم از 1 تا 10؛ متوسط ??از 11-19 و بالا 20 یا بیشتر، است.
همانطور که در کتاب انقلاب جدید گلوکز برای دیابت توضیح داده شده، شاخص گلیسمی یا GL توسط محققان هاروارد تهیه شده است. آن ها معتقدند تاثیری که خوردن مقدار کمی از مواد غذایی با شاخص گلیسمی بالا روی قند خون دارد با تاثیر خوردن مقدار زیادی از غذا با شاخص گلیسمی پایین، مشابه است.
مسئله دیگر مربوط به بحث بار گلیسمی است. وقتی صحبت از بار گلیسمی می شود منظور تعداد گرم کربوهیدرات موجود در غذا است؛ بنابراین بین تعداد و مقدار تفاوت وجود دارد. هندوانه مثال خوبی برای این برداشت اشتباه است.
شاخص گلیسمی هندوانه بالا و حدود 72 است. با این حال شاخص گلیسمی بر اساس 50 گرم کربوهیدرات موجود در غذا سنجیده می شود؛ یعنی برای دریافت 50 گرم کربوهیدرات هندوانه، باید تقریبا 5 فنجان خورده شود. در حالی که بار گلیسمی ترکیبی از کیفیت و مقدار کربوهیدرات های واقعی مصرف شده است و یک عدد را فراهم می کند. بار گلیسمی یک فنجان هندوانه حدود 9 است که تقریبا صفر محسوب می شود و بنابراین هندوانه برای افراد دیابتی مضر نیست.
هندوانه بومی غرب آفریقا و یک منبع شگفت انگیز از ویتامین ها و مواد معدنی است که شامل:
.
ادامه مطلب را در لینک اصلی زیر بخوانید:
درباره این سایت